zondag 30 december 2018

16e Winterwandeltocht TRV-Bernheze

Datum: 30-12-2018
Tocht: 16e Winterwandeltocht TRV-Bernheze
Plaats: Nistelrode
Organisatie: TRV-Bernheze
Afstand: 21
 km
Inschrijfgeld:  € 3,- 
Deelname: 1e keer
Birdview: Klik hier

De laatste zondag van 2018 en een paar nieuwe wandelschoenen die ingelopen moesten worden. Dan was er een keuze om een lokaal ommetje te gaan doen of elders een uitgezette wandeltocht te gaan lopen. Ik koos voor de laatste optie en toog naar het Brabantse Nistelrode in de buurt van Uden.

Vanuit dit dorp én vanuit Heeswijk-Dinther had de regionale toeristenorganisatie een tocht uitgezet van drie verschillende afstanden. Ik koos voor de maximale afstand van ruim 20 kilometer en ging na inschrijving al snel op pad. Pijlen waren er niet, dus was ik aangewezen op de routebeschrijving die ik bij vertrek had meegekregen. Hierop was niets aan te merken. Het geheel was duidelijk beschreven en ik ben dan ook niet verkeerd gelopen, al moest ik wel ontdekken hoe bepaalde pijltjes van een wandelknooppuntennetwerk werkten. Hierdoor twijfelde ik één keer, maar daarna kon ik zonder enig probleem lekker doorlopen.

De route was prima. Mooie afwisseling tussen verhard en onverhard.Twee rustpunten waar tegen betaling versnaperingen te koop waren. Vlak voor de finish mochten alle deelnemers bij bakkerij Van Mook een gratis oliebol ophalen. Deze smaakte voortreffelijk.

Later las ik dat de tocht vanuit Heeswijk-Dinther wel volledig was gepijld. Goed om te weten voor een eventuele deelname in 2019.Geen opmerkingen:

Een reactie posten