HIStoria


Veenendaal, vandaag 

HIStoria ... een titel waarin eigenlijk alles zit opgesloten.
Welkom op mijn wandelblog. Leuk dat je 'm hebt gevonden en nog leuker dat je de tijd hebt genomen om wat rond te klikken. Ik hoop dat je hebt gevonden wat je zocht.Ik ben Dennis, midden veertig en sinds de zomer van 2016 een zelf benoemd wandelaar. Het begon met twee wandelingen van circa 4,5 km per stuk op één dag en wat spierpijn op de dag die volgde. Een lokaal rondje waarvan er nog velen volgden (en zullen gaan volgen). Het smaakte naar meer. De lokale rondjes om de kerk in Veenendaal werden langere wandelingen naar omringende plaatsen als Ede, Maarn en Renswoude. 

Elke gewandelde kilometer registreerde ik tot begin juni 2018 met de app van Runkeeper. Ookal heeft de GPS weleens de hik, ik had simpelweg geen zin om over te stappen naar één van de talloze alternatieven; Strava wordt aangeraden maar in die app kan ik geen wandelen selecteren; alleen hardlopen en fietsen zijn mogelijk. Endomondo was mijn volgende optie, maar daarover ontving ik berichten dat de app niet heel secuur is als het gaat om afstand meten en dat het in bosrijke omgeving ook geen succes is. 

Nadat Runkeeper bij drie wandeltochten zonder aanleiding was gaan pauzeren, was de maat vol. Ik heb na de Kennedymars van Hengelo (9 juni 2018) vaarwel gezegd tegen Runkeeper en heb ik een goed GPS horloge aangeschaft: Suunto Ambit 3 met legio mogelijkheden en bovendien is alles via Movescount aan te passen en terug te zien.

Met Runkeeper heb ik 3.879 kilometer afgelegd tot en met 9 juni 2018.
Met de Suunto GPS-watch heb ik 1198 kilometer afgelegd tot en met 30 december 2018


In mei 2017 liep ik mijn eerste georganiseerde wandeltocht van 10 kilometer en hield hier warempel een heuse medaille aan over. Ik wandelde deze tocht op mijn allereerste paar wandelschoenen. Deze had ik gekocht omdat een route van 40 kilometer in de regio blaren had opgeleverd omdat ik ze op verkeerd schoeisel had gelopen. Inmiddels ben ik vele kilometers verder en ben ik op zoek naar wandeltochten die ik jaarlijks in mijn planning op zou willen gaan nemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten