zondag 28 mei 2017

28ste Betburg Wandeltocht

Datum: 28-05-2017
Tocht: 28e Betburg Wandeltocht
Plaats: Babberich
Organisatie: Vrienden van de Borg
Afstand: 10 km

Inschrijfgeld: Onbekend
Deelname: 1e keer

Enkele dagen met tropische temperaturen en het willen lopen van een wandeltocht, dat is over het algemeen geen goede combinatie. Wandelen bij temperaturen van meer dan dertig graden ... nou, nee ! Daarom ging ik op zoek naar een wandeling die vroeg in de ochtend zou starten. De zoektocht bracht me in Babberich; een plaatsje in de provincie Gelderland, dicht tegen de Duitse grens. 

Tegen 07:00 uur stapte ik met Tim in de auto en om iets over half acht begonnen we aan onze wandeling van 10 kilometer. Ieder met een eigen bedoeling; ik wilde mijn wandelschoenen verder inlopen om goed aan de start van de Nacht van de Vluchteling in Amsterdam te kunnen verschijnen en Tim wilde oefenen voor de avondvierdaagse. Dat verklaart in beide gevallen ook de keuze voor 'slechts' tien kilometer in plaats van 15 of wellicht 20 of zelfs 30.

De wandeling was een juweeltje. Keurig netjes uitgezet, overal bordjes aanwezig om je de goede kant op te sturen en halverwege een gastvrij rustpunt op een kruising van paden in het bos. De route voerde over landwegen en door (soms smalle) bospaden. Het grootste gedeelte van de wandeling ging over Duits grondgebied, al merk je daar alleen iets van bij het passeren van een spoorwegovergang. 

Kort voor half tien meldden wij ons weer bij het startbureau en lieten ons wandelboekje afstempelen en ontvingen wij onze verdiende medaille. Volgend jaar komen we graag terug, maar dan voor minimaal 15 kilometer.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten