donderdag 25 mei 2017

35ste Kastelenwandeltocht

Datum: 25-05-2017
Tocht: 35e Kastelenwandeltocht
Plaats: Wijchen
Organisatie: Wandelsportvereniging De Posthoorn Wijchen
Afstand: 10 km

Inschrijfgeld: € 5,00
Deelname: 1e keer

Eigen stond er voor vandaag geen wandeltocht op het programma. In gedachten was ik eerder bezig met een tochtje op vrijdag of zaterdag, maar door een samenloop van omstandigheden zat ik rond de klok van negen uur toch in de auto en ging ik op weg naar Wijchen want daar werd de 35ste editie van de 'Kastelenwandeltocht' georganiseerd door Wandelsportvereniging De Posthoorn. 

Bij aankomst bleek het vinden van een parkeerplaats nog een lastig klusje want er was een grote markt in het dorp georganiseerd. Echter zonder geluk vaart niemand wel, dus spoedig kon ik me naar zaal Sterrebosch begeven want daar huisde het startbureau vandaag. Voor €5,- schreef ik me in voor de tien kilometer en verzekerde ik me tevens van een medaille na afloop.

De route was niet echt hoogstaand en qua samenstelling ook zonder enige fantasie. Beetje 'recht-toe - recht-aan met aan het eind een lusje om maar aan voldoende meters te komen. En fin ... dat mocht de pret niet drukken, want ondanks dat ik al veel kilometers had gelopen, ontbrak een georganiseerde tocht nog in mijn overzicht en dat is dus bij dezen afgevinkt én afgestempeld want ik scoorde een heuse stempel in mijn gloed nieuwe wandelboekje. Hoera !

Ik vond het erg leuk om mijn wandeltempo te vergelijken met de overige wandelaars want enig vergelijkingsmateriaal had ik nog niet. Mijn tempo ligt aan de hoge kant in vergelijking met veel andere deelnemers want als een soort Max Verstappen liep ik veel voetvolk voorbij. Na circa 4 kilometer raakte ik in gesprek met twee oudere dames die in training waren voor de Nijmeegse Vierdaagse. Leuk om verhalen te horen! Na een kleine tien minuten splitsten onze wegen en vervolgde ik mijn route. Achteraf bleek dat het wandeltempo van deze twee 'Vierdaagse-Dames' toch flink langzamer was dan 'mijn' tempo, terwijl zij gewoon *kuch*  de Vierdaagse gaan lopen. Hulde !Geen opmerkingen:

Een reactie posten