maandag 5 juni 2017

41ste Pinkster Wandeltocht

Datum: 05-06-2017
Tocht: 41e Pinkster Wandeltocht
Plaats: Milsbeek
Organisatie: Wandelsportvereniging Milsbeek
Afstand: 28 km

Inschrijfgeld: Onbekend
Deelname: 1e keer

Pinksteren 2017. Twee dagen en een overvloed aan keuzes uit veel verschillende wandeltochten die overal in het land worden georganiseerd. Al vrij snel viel mijn oog op een tocht in Milsbeek: De 41ste Pinkster Wandeltocht en tevens ook de allerlaatste die door de Wandelsportvereniging Milsbeek zou worden georganiseerd. De vereniging heft zichzelf op na een sterfgeval van één van de oprichters in december j.l.

Met andere woorden ... als ik deze tocht een keer zou willen lopen en een stempel van deze vereniging zou willen hebben in mijn wandelboekje, dan was dit de laatste kans. Zo gezegd, zo gedaan. Voorzien van proviand, rolletje sporttape en een flesje water toog ik naar het noorden van de provincie Limburg. Parkeren was eenvoudig en dichtbij startlocatie "Het Trefpunt'. De keuze uit de te lopen afstanden was vrij groot en tot 's avonds van tevoren twijfelde ik tussen 20 en 28 kilometer; uiteindelijk werd het een tocht van 28 kilometer.

De tocht zelf was heel mooi. Voor 85% ging het door bossen en over de Mokerheide. Veel klimmen, dalen, bospaden, zandweggetjes en over omgevallen bomen. Pittig ... ja, dat was het soms wel. De voldoening toen ik binnen 4,5 uur al was gefinisht was groot. Jammer dat deze tocht voor 't laatst werd georganiseerd, want hier zou ik graag nog eens een keertje aan deelnemen.

Cijfertjes ? ... 27,21 kilometer, 4u 23m, 6,2 km/u gemiddeld

Heel stilletjes was ik ook bezig met m'n voeten in m'n nieuwe wandelschoenen. Hoe zouden ze het houden ? Blaren ? Het ging gelukkig prima. Beide voeten doorstonden de test zonder noemenswaardige ongemakken. Dit geeft me vertrouwen om over een kleine twee weken de Nacht van de Vluchteling in Amsterdam te gaan lopen; 40 kilometer in het duister. Spannend ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten