zaterdag 24 juni 2017

7e Exodus Wandeltocht

Datum: 24-06-2017
Tocht: 7e Exodus Wandeltocht
Plaats: Huissen
Organisatie: Stichting Exodus Wandelevenement
Afstand: 10 km

Inschrijfgeld: € 5,00
Deelname: 1e keer

Het voornemen om een weekendje niet te wandelen was geen lang leven beschoren. Na 87 kilometer in een paar dagen tijd vond ik het eigenlijk wel genoeg; ware het niet dat Tim hapte toen ik uit gekheid voorstelde om naar Huissen te gaan voor de Exodus Wandeltocht van 10 kilometer. Dus ...
Huissen ... als ik alle berichten zou moeten geloven, dan zou dat The Place 2 B zijn op 24 juni. Parkeren zou een drama zijn, maar de wandeltocht zou alles vergoeden. Wij togen naar het Gelderse dorp, parkeerden op een paar minuten wandelen van het startbureau, gewoon in een woonwijkje, en begonnen nog voor kwart voor negen aan onze wandeling.Zig-zag door het centrum en na een oversteek met behulp van twee verkeersregelaars begonnen we aan een lang stuk over een dijk. Rechts van ons lag een Arnhemse woonwijk, links een natuurgebied. De dijk duurde maar en duurde maar. Er was niet spannends aan te beleven. 
Na een poosje verlieten we de dijk via een fietspad en kwamen aan bij de enige rust van deze dag. We aten onze koek en liepen weer verder. Er was regen op komst en die wilden we graag voor blijven.
Helaas ... lopend over het Exoduspad begon het te spetteren en dat hield ook niet meer op. De regen zorgde er wel voor dat we het tempo iets konden verhogen en zo waren we nog mooi binnen 2 uur na de start weer binnen.
De Exodustocht, wellicht dat de langere afstanden leuk zijn om te lopen, want de 10 kilometer was niet veel bijzonders.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten