donderdag 29 juni 2017

Reggestreekwandel4daagse - 3e Dag

Datum: 29-06-2017
Tocht: Reggestreekwandel4daagse - 3e Dag
Plaats: Zuna
Organisatie: Ondekt de Reggestreek i.s.m. Vakantiepark Mölke
Afstand: 10 km

Inschrijfgeld: € 4,50
Deelname: 1e keerOp de valreep van juni trok ik nog één keer m'n wandelschoenen aan om een tochtje van 10 kilometer te gaan lopen. De keuze viel op de derde dag van de Reggestreek Wandel-4-daagse. Dus ... op naar de Reggestreek. Om eerlijk te zijn had ik geen idee waar dat ergens was; ook de bepaling dat ik in het plaatsje Zuna moest zijn bood geen aanknopingspunt. Een blik op de Google Maps was verhelderend; het lag niet bepaald naast de deur ! Ver weg in Overijssel, in de buurt van Rijssen en Nijverdal; daar dus.
Er konden vandaag twee routes worden gelopen; 10 kilometer en 20 kilometer. Ik koos voor de korte afstand want afgelopen dinsdag had ik nog 23 kilometer gewandeld van Tiel naar Culemborg; bovendien voorspelden de weerdiensten de nodige regen- en onweersbuien en tenslotte wilde ik ook rond twaalf uur weer thuis zijn om m'n oudste zoon te verwelkomen na zijn ochtendje op school.
Goed ... de Reggestreekwandel4daagse. Ik heb geen flauw idee hoe vaak deze tocht reeds is georganiseerd; wat zoekwerk leverde gegevens op vanaf 2012; dat zou dus betekenen dat ik vandaag aan de zesde editie van dit evenement deel nam. Correct me if I'm wrong.
Bij inschrijving betaalde ik € 3.50 want ik kreeg € 1,- korting omdat ik lid ben van de KWBN. Zo verdien ik mijn lidmaatschapsgeld vlot terug. Voorzien van een routebeschrijving en een bewijs van deelname ging ik op pad. De eerste kilometers voornamelijk over normale wegen en paden; allen verhard, maar na een poosje werd het pas interessant. Zandwegen, grindpaden en later zelfs struinen over graspaden langs aardappelvelden. 
Het was te gek; dit was waar ik het voor doe; wandelen op paden en in plaatsen waar je anders dus nooit zou komen. Hier een hobbel-de-bobbelfilmpje om te illustreren wat ik bedoel.
Via een lang fietspad bij het plaatsje Notter ging het vervolgens door een gebied waar de nodige koeien het gras kort houden en het pad bevuilen met koeienpoep. Ik moest goed uitkijken waar ik liep om niet in de viezigheid te stappen. Het liep gelukkig goed af. Na nog een doorkruising van een weiland met enkele paarden kwam ik weer terug bij het startpunt; Vakantiepark Mölke. Aldaar liet ik mijn wandelboekje stempelen en sloeg ik alle gegevens van deze wandeltocht op in Runkeeper. Nog minder dan 97 te wandelen om binnen 12 maanden de grens van 2.000 gewandelde kilometers te bereiken ... en dat in mijn eerste jaar als wandelaar !
Vervolgens was het tijd om vlot naar huis te gaan. Onderweg had ik veel regen, maar tijdens de wandeling was het gelukkig droog gebleven; ik vraag me af of de wandelaars van de 20 kilometerroute droog aan de finish zijn gekomen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten