zondag 11 februari 2018

Winter5maandse - 4e Wandeling

Datum: 11-02-2018
Tocht: Winter5maandse - 4e wandeling
Plaats: Ruurlo
Organisatie: w.s.v. DOS Barchem
Afstand: 25 km

Inschrijfgeld: Gratis i.v.m. lid Wandelvereniging Gelderland
Deelname: 1e keer

In het oosten van het land zou het rond een uurtje of negen droog worden of wellicht al droog zijn. Dat kwam goed uit want ik wilde vandaag gaan deelnemen aan de vierde wandeltocht van de Winter5Maandse van wandelsportvereniging DOS uit Barchem.

Deze tocht zou voor mij, als lid van de Wandelvereniging Gelderland, gratis zijn. De inschrijfkosten zou ik dan wel besparen, maar een ritje Veenendaal - Ruurlo kost natuurlijk genoeg brandstof. Voor niets gaat de zon op en dus reed ik vanmorgen mooi op tijd richting de Achterhoek.Bij aankomst mocht ik de auto parkeren op een drassig weiland. Ik was benieuwd of ik het voertuig na afloop nog makkelijk van het veld af zou kunnen krijgen. Maar goed, dat was van latere zorg.Bij het inschrijven was er even wat verwarring over de gratis deelname, maar nadat ik het op internet had opgezocht en aan de penningmeester had laten lezen, was alles snel in kannen en kruiken. Voorzien van een routebeschrijving verliet ik het pand van Vakantieoord de Bremstruik en kon ik op weg voor 25 kilometer wandelen.Na een kleine kilometer kwam ik een bordje tegen dat verwees naar een fietsroute die alles te maken had met de oude televisieserie 'De Zevensprong' die in deze regio is opgenomen. Bij thuiskomst moest ik me inhouden om het boek van Tonke Dragt niet direct te bestellen om in de klas te gaan voorlezen.De route zelf was afwisselend asfalt of modder; veel meer was het in feite niet. De bepijling was uitstekend verzorgd want er was nergens ook maar één seconde twijfel mogelijk over de richting waarin gelopen moest worden. Een route zo strak pijlen is niet veel wandelsportverenigingen gegeven.Onderweg naar Ruurlo was ik in gedachten een wandelplan aan het bepalen. Welk tempo en wel of geen pauze nemen. Echt eens werd ik het niet met mezelf dus liet ik het allemaal maar op me afkomen .... en dat heb ik geweten.Ruim 25 kilometer wist ik in 3 uur en 30 minuten af te leggen. Nog niet eerder lukte het me om deze afstand zo snel te voltooien. Mijn gemiddelde snelheid kwam uit op 7.25 km/u.
Gedurende de gehele route lag mijn wandeltempo fors boven de 7 km/u; alleen de eerste kilometer na de start en het stukje bij de rust kwam uit op 6.85 km/u.
Een rust die ik overigens heb overgeslagen, maar omdat ik zeker wilde weten dat ik geen controlepost over het hoofd zou zien, moest ik toch heel even halt houden om navraag te doen. Bij terugkomst bij het startbureau liet ik mijn wandelboekje stempelen en was ik officieel de grens van 1.000 kilometer wandelen bij georganiseerde wandeltochten gepasseerd. Ook de kaap van 3.000 kilometer aan wandelingen sinds 2 augustus 2016 kon ik vandaag afvinken. Na het stempelen genoot ik van een heerlijke kop Chinese tomatensoep. Daarna was het tijd om weer naar huis te gaan.Over twee weken wandel ik in de regio Apeldoorn: De Zwientjestocht van (waarschijnlijk) 30 kilometer.

O-ja ... als de routebouwer een beetje had meegewerkt, dan had de route precies over de kruising gekomen waar 'De Zevensprong' stond ten tijde van de opnames van de televisieserie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten