zondag 18 maart 2018

Voorjaarswandeltocht Nieuwegein

Datum: 18-03-2018
Tocht: Voorjaarswandeltocht
Plaats: Nieuwegein
Organisatie: Atletiekvereniging Atverni
Afstand: 30 km  9 km

Inschrijfgeld: € 3,00
Deelname: 1e keer

Ik wilde vandaag nog een wandeling gaan maken en mijn oog was gevallen op de jaarlijkse 'Voorjaarswandeltocht' van atletiekvereniging Atverni uit Nieuwegein. Vanuit Veenendaal gezien dus niet ver weg en met een start om 8 uur zou ik ook weer aan het begin van de middag thuis kunnen zijn. 

Ik  stond lekker op tijd op en verzamelde mijn spullen voor vertrek. Buiten vroor het vijf graden, maar de gevoelstemperatuur was een heel stuk kouder. Dankzij een snijdende oosten wind voelde het aan als -12. Waterkoud. Voorzien van vier lagen kleding ging ik desondanks toch op pad. 

Met bestemming 'Sportpark Galecop' reed ik de straat uit. Op de navigatie verscheen 'Super Mario' en hij loodste mij in één keer de goede kant op. Het kereltje toverde een glimlach op mijn gezicht.Bij het startbureau, in de kantine van de atletiekvereniging, betaalde ik € 3,- en ik ging direct op pad. Via de parkeerplaats naar de rotonde en dan rechtsaf de Galecopperlaan op. De wind had vrij spel. Over een onverhard pad, nu keihard bevroren, liep ik over de Galecopperwetering richting de geluidswal van de A2.
Daar aangekomen ging de route naar links en liep ik vele kilometers min of meer langs de geluidswal. Soms iets verder er vandaan dan op andere momenten, maar veel scheelde het nooit. De organisatie had ervoor gekozen om een pad de bewandelen dat parallel liep aan de gewone straten. Zo liep ik langs de Reinesteijnseweg en het Meikeverpad om ter hoogte van het Fletcher Hotel onder de Wijkerslootweg door te gaan. De route ging nog steeds alleen maar rechtdoor totdat de Hollandse IJssel als een natuurlijke barrière de doorgang versperde en ik naar links moest afbuigen.Op de IJsselsteinseweg begon m'n lichaam te protesteren. Ik raakte in twijfel of ik wel door moest gaan met het lopen van een tocht van 30 kilometer. Ik raadpleegde de app van het openbaar vervoer, maar de geboden reismogelijkheid om terug te keren naar het startbureau was erg omslachtig. Ik liep daarom maar door en kwam langs de Kromme IJssel te lopen. Wandelaars voor me bogen af naar rechts en liepen langs de voetbalvelden van vsv Vreeswijk. Ik volgde maar besloot om van de rust in de voetbalkantine gebruik te gaan maken. Ik kocht een warme chocolademelk en hakte de knoop door om 'uit te stappen'.
Ik voelde me ziek, niet fit en dan is stoppen de enige juiste beslissing.Nadat ik m'n warme drank had opgedronken liep ik in vijf minuten naar de Henri Dunantlaan om daar bus 77 te pakken. Deze bus zou me in ongeveer 20 minuten weer naar Sportpark Galecop brengen.Hier aangekomen heb ik me afgemeld en ben ik naar huis gegaan. Een volgende keer beter. Wellicht is mijn eerst volgende georganiseerde wandeltocht pas op 21 april in Friesland; want ik heb me enige tijd geleden al ingeschreven voor de  13e Lyste Doarpen Rintocht die vanuit een dorpje ten westen van Leeuwarden vertrekt. 40 Friese kilometers en hopelijk niet 40 frisse kilometers.Geen opmerkingen:

Een reactie posten